- Kollen er knallbra!

2010-03-14
25.000 publikummere var i arenaen søndag 14. mars. Vi spurte noen av dem, både norske og utenlandske tilskuere, hvordan de opplevde den første Holmenkollsøndagen i det nye anlegget.

 

Søstrene Turid og Gro Grøsland har vært i Holmenkollen i 20 år, hver gang utkledd som elger. De kommer fra Åmot i Modum og er dermed et fast innslag også på skiflygingsrenn i Vikersund. – Kollen er knallbra, vi skal ikke gi oss før det har gått 20 år til, sier søstrene.

 

 

 

 

Til tross for sin unge alder har også Lucas Johansen rukket å være på Holmenkollsøndagen flere ganger tidligere. Han har også hoppet på ski selv. – Det er litt bedre her i år enn tidligere, anlegget ser fint ut og det er bedre stemning, sier Lucas.
 

 

 

 

 

For første gang i Holmenkollen er Magdalena Sanecka fra Krakow i Polen. Hun sier at det er veldig fint å være i det nye nasjonalanlegget. – Det er ikke akkurat varmt, men været er fint, så det går bra, sier hun med et smil. – Dette er første gang jeg ser på et hopprenn, men garantert ikke siste, avslutter hun.

 

 

 

 

– Det kan ikke bli finere enn det er her nå, sier Per Kristian Lysfoss fra Oslo. – Man ser at dette fortsatt er en byggeplass, men med norske seire blir dette helt perfekt ned tanke på VM neste år, legger han til.

 

 

 

 

 

Fire jenter fra Filippinene er langt unna sitt hjemland, men likevel har de hatt en kort tur til arenaen i dag siden de er au pair hos familier i Holmenkollområdet for tiden. De trives stort i Norge, liker landet og synes at folk er hyggelige. – Norge er et veldig flott land, men også et veldig kalt land, fniser de. – Det er første gang vi er på hopprenn. Dette er en flott arena og utsikten er fantastisk.

 

 

 

Rolf Bloch-Hoell har fulgt oppfordringen om å bruke bena og har gått opp til Holmenkollen fra Røa. – Det var en fin tur, jeg stortrives i Kollen, sier han. Han savner de norske flaggene i toppen av hopptårnet og foreslår noen justeringer på arenalyden, men er ellers storfornøyd.

 

 

 

  

 

Martina Wagner er fra Sachsen i Tyskland, men bor for tiden i Oslo. Hun har ikke vært på hopprenn siden sin barndom hvor hun så et renn på det tyske vintersportstedet Klingenthal. Men hun møtte opp i Kollen da tårnet ble revet og da Anette Sagen satte utfor som første offisielle hopper. – Dette er et fint arrangement, dessverre gikk det ikke så bra med tyskerne i dag, sier hun, før hun avslutter med at hun kommer tilbake til Holmenkollen til VM på ski neste år.