1. mars offentliggjøres første hopper

2010-02-04
Utsikt fra hopptårnet i Holmenkollbakken
Hvem setter først utfor? (foro: Kristian S. Moen, Holmenkollenprosjektet)
1. mars kl. 12.00 avslører Oslo kommune hvem som blir første offisielle hopper i den nye Holmenkollbakken. Første hopper setter utfor onsdag 3. mars i et arrangement åpent for publikum.

Oslo kommune har nå tatt i mot alle innspillene fra folket om hvem som bør bli første offisielle hopper. Stemmene er talt opp og en beslutning er tatt. Mandag 1. mars offentliggjør ordfører Fabian Stang og byrådsleder Stian Berger Røsland hvem som blir den historiske første hopperen.

Gratis folkefest i Kollen
3. mars kl. 19.00 - 20.00 blir det en liten folkefest i den nye Holmenkollbakken. Arrangementet starter med det første offisielle hoppet, etterfulgt av ytterligere 20 andre hoppere og avsluttes med premieutdeling og fyrverkeri. Det blir gratis inngang for alle.

- Vi håper dette blir en flott og høytidelig åpning av det nye anlegget i Holmenkollen, og oppfordrer alle som vil ta verdens mest moderne skianlegg nærmere i øyesyn, om å møte opp, sier ordfører Fabian Stang.

Publikum oppfordres til å la bilen stå hjemme og ta T-banen til Besserud og gå opp de siste svingene. Inngang til Holmenkollbakken blir i Kongeveien ved hoppkanten, da kun de øverste tribunene vil bli benyttet.