Anette Sagen blir første hopper!

2010-03-01
Hoppkant
Her skal Anette Sagen sette utfor (foto: Christian Ruscetta, Ski-VM 2011)
3. mars setter Anette Sagen - som første offisielle hopper - utfor i den nye Holmenkollbakken i et arrangement åpent for publikum. 20 andre hoppere skal også sette utfor.

Oslo kommune lyttet til innspillene fra folket, og lar vår beste kvinnelige skihopper få æren av å være første hopper utfor.
- Det er fantastisk, og egentlig en selvfølge, at Anette får hoppe først. Hun er en pioner, og et symbol på jenta i bakken, sier Claes Brede Bråthen, sportssjef for hopp.

Gratis folkefest i Kollen
3. mars kl. 19.00 - 20.00 blir det en liten folkefest i den nye Holmenkollbakken. Arrangementet starter med en offisiell åpning av bakken. Deretter setter Sagen utfor, etterfulgt av 19 herrehoppere. Kvelden avsluttes med premieutdeling og fyrverkeri. Det blir gratis inngang for alle.

- Vi håper dette blir en flott og høytidelig åpning av det nye anlegget i Holmenkollen, og oppfordrer alle som vil ta verdens mest moderne skianlegg nærmere i øyesyn, om å møte opp, sier ordfører Fabian Stang.

Publikum oppfordres til å la bilen stå hjemme og ta T-banen til Besserud og gå opp de siste svingene. Inngang til Holmenkollbakken blir i Kongeveien ved hoppkanten, da kun de øverste tribunene vil bli benyttet.
 
Viktig: Parkeringsplassen på Bogstad er måket og klargjort for parkering. Det vil gå skyttelbusser til Holmenkollen.


Startliste 3. mars
1. Anette Sagen
2. Sturla Sandøy
3. Espen Rian 
4. Stig Sørensen Rud
5. Vegard Swensen
6. Espen Enger Halvorsen
7. Simen K. Grimsrud
8. Fredrik Bjerkeengen
9. Robert Johansson
10. Erik Lyche Solheim
11. Rune Velta
12. Jon Aaraas
13. Christoffer Nygård
14. Atle Pedersen Rønsen
15. Thomas Lobben
16. Kim Rene Elverum Sorsell
17. Kenneth Gangnes
18. Akseli Kokkonen
19. Tom Hilde
20. Anders Jacobsen
 


Anette Sagen blir første hopper i Holmenkollen