Ski Team

Fire hopp-øvelser for menn i VM 2011

Hopper i svevet_900x649_cropped_896x403

FIS-styret vedtok i helgen at det også blir hopp lagkonkurranse herrer liten bakke. Ergo blir det fire hopp-øvelser for menn i Holmenkollen i 2011. – Vi er glade for at enda flere får anledning til å se hopprenn i Kollen. Vi merker alt stor interesse fra publikum, sier Espen Bjervig, sportssjef i Ski-VM 2011.

De fire VM-øvelsene er individuell konkurranse normal bakke, individuell konkurranse stor bakke, lagkonkurranse stor bakke og lagkonkurranse normal bakke.
- Det er flott at vi får brukt begge våre nye hoppbakker to ganger under VM, sier Bjervig og henviser til Holmenkollbakken og Midstubakken.

Ny kombinertøvelse
I kombinert er tre nordiske kombinertkonkurranser programfestet i henhold til det nye formatet, det vil si Gundersen stor bakke, Gundersen normal bakke og lagkonkurranse.
I tillegg blir det en fjerde kombinertøvelse. Hvilken det blir, tas opp på styremøte i FIS i november etter at kombinertkomiteen har behandlet saken.

Ikke laghopp for kvinner
FIS har vurdert en lagkonkurranse i hopp for kvinner, men besluttet på helgens styremøte at det ikke skal være med på programmet i VM i 2011 ettersom det per i dag ikke er nok utøvere. Styret håper derimot at det blir økt rekruttering slik at lagkonkurranse snart kommer på programmet.
- Jeg håper interessen for damehopp blir så stor at vi i nær fremtid får laghopp for kvinner som en egen VM-øvelse, sier Bjervig.