Spectator

God og sikker publikumshåndtering

2009-12-04
Jørgen Aass_300x451_cropped_295x350
Jørgen Aass
For å kunne gi publikum en best mulig totalopplevelse, har Ski-VM 2011 nå ansatt en egen publikumsansvarlig. Jørgen Aass har overordnet ansvar for koordinering og kvalitetssikring av alle tjenester og tiltak for og mot publikum.

- For at folk skal ha fine publikumsopplevelser, må alle rammer rundt ligge til rette for det. Det handler om håndtere store folkemengder på en god og sikker måte, sier Aass. Han nevner viktige elementer som beregninger av publikumsflyt, inngangspartikapasitet, publikumssirkulasjon og publikumsinformasjon.

Aass studerer Crowd and Safety Management på Buckinghamshire Chilterns University College i England. Ingen nordmann har før tatt denne toårige utdannelsen. Han og to andre nordmenn er de første til å gjøre det nå.

17 års praktisk erfaring
- Det er utrolig engasjerende å få brukt studiekompetansen i et så stort prosjekt som VM på ski. Ski-VM er det største publikumsarrangementet siden OL i 1994.
  
Aass har bred praktisk erfaring. Han har jobbet i 17 år med sikkerhet på festivaler, konserter og idrettsarrangementer. Blant annet: Slottsfjellfestivalen, VG-lista på Rådhusplassen, Øya Festivalen, Norwegain Wood, Storåsfestivalen, Rally Norway, Holmenkollensøndagen og The Artic Challenge.