Ski Team

Hoppjentene gleder seg til VM på hjemmebane

Jentelandslaget i hopp er i rute i forhold til VM i 2011. De gleder seg til ekstra oppmerksomhet og økte trøkk i Oslo. Også drømmer de naturligvis om å lykkes på hjemmebane.

- Vi har hjørnesteinene på plass i forhold til å bygge et lag til VM i 2011. Vi har klart å få fire motiverte jenter på A-laget, mot to i fjor. Dessuten har vi et B-lag bestående av fire jenter, sier Frode Håre, landslagstrener for hoppjentene.

Han poengterer at alle jentene er unge, hvilket betyr at målet er å ha de fire jentene på A-landslaget når VM går av stabelen i Oslo. Det betyr mye for dem å få være med på hjemmebane.
Til vinteren skal jentene være med å sette historie; da deltar de i historiens første VM i hopping for jenter. Dette er stort - særlig for Anette Sagen som har kjempet hardt for jentehopping i flere år.
 
Skuffet - får ikke hoppe i Kollen
- Norge blir sett på som en foregangsnasjon innen jentehopping, mye takket være Norges Skiforbund. Derfor blir det utrolig moro å få være vertskapsnasjon i VM i 2011, sier Håre.
 
Han er riktig nok, på vegne av hoppjentene, skuffet over at de ikke skal få konkurrere og vist seg frem for det norske publikummet i den nye Holmenkollbakken i 2011. FIS har avgjort at bakken er for stor. Jentene må dermed konkurrere om VM-tittelen i Midtstubakken.
 
Jentene på dagens A-landslag i hopp er:
Anette Sagen (23 år)
Line Jahr (24 år)
Gyda Enger (15 år)
Silje Sprakehaug (17)