Ski Team

Kombinertgutta gleder seg til Ski-VM

Etter et vellykket verdenscuprenn i kombinert i Kollen 8. og 9. mars, med tre nordmenn blant de seks beste, er det nå to år til neste gang utøverne kan hoppe og gå på ski i Oslo. Kombinertløper Espen Rian og sportssjef Bård Jørgen Elden ser nå frem til et Ski-VM på hjemmebane. 

– Ski-VM i 2011 er helt klart en motivasjonsfaktor for oss som driver på topplan, men også for alle som driver ski og kombinert i Norge. Et VM på hjemmebane blir en stor begivenhet både for oss som driver på i verdenscupen, men også for rekrutteringen og de øvrige som følger med. Jeg håper virkelig at VM kan bidra til at det nå bygges et breddeanlegg, noe som trengs både for langrenn, hopp og kombinert. Får vi til det kommer det til å bli stor aktivitet i Oslo, sier sportssjef for kombinertlandslaget, Bård Jørgen Elden. 

Kombinertløper Espen Rian, som gikk inn til en flott 5. plass under verdenscupen i mars i år – sitt livs beste verdenscup-prestasjon – er enig i at det å få oppleve et Ski-VM i Oslo er et veldig stort mål. Han ser frem til å få en ny og mer moderne bakke med lengre hopp, og motivasjonen for å fortsette med kombinert er på topp. 

– Jeg har gått på ski siden jeg kunne gå, og jeg elsker å hoppe og ha store utfordringer. I kombinert handler det om å prestere høyt innen to vidt forskjellige idrettsgrener. Det krever veldig mye, men det er veldig inspirerende å få det til, sier Rian.   

Han er sikker på at Norge vil kunne gjøre det bra i kombinert også i 2011. 

– Vi har noen interessante juniorer allerede, og om tre år kan det hende de puster oss som nå er med i verdenscupen, i nakken! 

Full tillit til arrangørene

For Ski-VM 2011 AS er et av hovedmålene å tilrettelegge arrangementet for utøverne på best mulig måte. Både Rian og Elden har store forventninger, men er trygge på at kombinertløpernes interesser vil ivaretas. 

– Jeg er ikke i tvil om at Ski-VM blir en kjempebegivenhet, med erfarne arrangører som har drevet med dette i mange år. Engasjementet rundt det her i Kollen er helt utrolig, sier Espen Rian. 

– Holmenkollen er kanskje den eldste arrangøren av skirenn, og de er proffe på mye. Når vi nå får en oppgradering av anleggene så tror jeg det blir et kjempe VM. De kravene vi setter fra vår side er at logistikken rundt dette blir bra, og at det tilrettelegges slik at publikum har mulighet til å få med seg det meste, både hopp og renn, sier Bård Jørgen Elden, som samtidig presiserer viktigheten av at også utøvere, trenere og ledere rundt i miljøet bidrar med sin del for å få til et bra arrangement. 

Liten bredde – stor aktivitet

– Kombinert er en liten idrett i forhold til antall løpere, slik har det alltid vært. Det blir nok ingen stor masseidrett for å si det sånn, men vi jobber seriøst med å få frem nye utøvere fra ung alder.

Det som er interessant for hele skiforbundet er at det er stor aktivitet på ski, og kombinert er jo en del av det. Vi ønsker å bidra til at bredden på ski forblir; om de er langrennsløpere, kombinertløpere eller hopper spiller vel egentlig mindre rolle – det vi ønsker er stor aktivitet på ski, sier Elden.

 

Til orientering: Etter at dette intervjuet ble gjort, ble det kjent at Bård Jørgen Elden gir seg som sportssjef for kombinertlandslaget etter denne sesongen. Beslutningen ble tatt 2. april. Eldens kontrakt med Norges Skiforbund utløper i mai 08.