Spectator

Mye underholdning for publikum

2009-11-30
Per Hansen hoved
Per Th. Hansen (foto: Produsentene AS)
World Cup (prøve-VM) i Holmenkollen blir en historisk begivenhet med ilddåp av nytt anlegg. Det blir også storskjermer, publikumskonkurranser, utegående speakere, live-musikk, Glam-sang og rapporter fra publikum og utøvere.

Per Th. Hansen, daglig leder i Produsentene AS og ansvarlig for arenaproduksjonen i Holmenkollen under World Cup, forteller at publikum som møter opp vil få en skikkelig bra opplevelse. Det er ikke som før, hvor tilskuerne risikerte å gå glipp av hendelser TV-seerne fikk meg seg.
- Med dagens teknologi gir vi publikum en helt ny dimensjon. I tillegg til å få med seg alt som skjer i begivenhetenes sentrum, vil publikum ta langt mer aktiv del. De vil føle at de er en viktig del av totalarrangementet, sier Hansen.

Storskjermer blir plassert både i hopparenaen, på langrennsstadion og på Frognerseteren. På disse blir det lagt opp til interaktiv kommunikasjon for å bidra til høy stemning og engasjert publikum. Folk kan sende inn SMS-bilder til publisering på skjermene og delta i løpende konkurranser med premier.
 
Stemningsrapporter fra flere steder
Tradisjonen i Kollen tilsier at en del tusen mennesker samler seg ved Frognerseteren for å se løperne på nært hold. Her blir det storskjerm og egne utegående speakere som beveger seg rundt og intervjuer glade mennesker.
- I tillegg blir det en hovedspeaker og en utegående speakere på stadion. Vi har knyttet til oss noen av verdens mest erfarne speakere og arenaprodusenter. Alt sendes ut på storskjermene, slik at publikum får fulgt med på alle arenaene. Utespeakerne vil også gi live-rapporter fra smøreboder og få kommentarer fra løperne. Publikum går ikke glipp av noe, sier Hansen entusiastisk.
 
Livemusikk
Uansett om man er på stadion, på Frognerseteren, eller står ute i løypa, får man underholdning utover selve sporten.
- Vi kommer blant annet til å ha med Åge Sten Nilsen, kjent som ”Glam” fra Wig Wam. Glam skal gjøre det han kan best, nemlig å bevege seg rundt blant folk og dra dem i gang ved å synge slagere. Det kommer til å bli forrykende stemning, sier Hansen.
Hansen understreker at den tradisjonelle folkemusikken også blir ivaretatt. Musikkrepertoaret tar både internasjonale hensyn, og hensyn til tradisjon og generasjoner.
 
Samspill mellom by, mark, kunst og teknikk
Hansen tror publikum kommer til å få en helt ny opplevelse.
- Det blir et samspill mellom by og mark, mellom kunst og teknikk, hvor alt er nøyaktig koordinert slik at ikke supplerende underholdning kræsjer med selve sporten. På vegne av Produsentene AS ønsker jeg alle hjertelig velkommen til Holmenkollen i mars, sier Hansen.
 
  • Hovedspeaker langrennsstadion: Kjell Erik Kristiansen
  • Produsent langrennstadion: Erik Marthinsen
  • Utespeaker langrennsstadion: Jens Aas