Riving av Holmenkollbakken betyr ny, spennende epoke

For Ski-VM 2011 var ikke rivingen av tårnet en trist dag, men en gledens dag. - Vi får en ny spektakulær skibakke og et flott anlegg vi får glede av i mange år. Vi gleder oss til å arrangere VM her, sa Åsne Havnelid i Ski-VM 2011.

Hun var til stede under rivingsseremonien 16. oktober, og så at ”diamanten”, som er toppen av tårnet, ble heist av. Sammen med omlag 600 - 700 fremmøtte publikum, fulgte hun spent med på den enorme heisekranen som sakte, men sikker heiste av det 400 tonn tunge tårnet. 

- Jeg er kjempeglad for at vi nå er kommet så langt i prosessen. Det nye fantastiske anlegget skal stå ferdig til prøve-VM i 2010. Da vil vi få en forsmak på folkefesten og verdensmesterskapet vi skal arrangere 2011, sa Åsne Havnelid fra seremoniscenen på langrennsarenaen, og fridde til det fremmøtte publikummet:
- Vi trenger hjelp av mange frivillige for å begeistre og spre vinterglede under ski-VM i 2011.
 
Helt nødvendig
Hun fikk drahjelp av ordfører Fabian Stang, som var imponert over at så mange var møtt frem for å bivåne rivingen.
- Publikum, dere er fantastiske. Det er imponerende at så mange møter frem når vi skal rive et idrettsanlegg, sa Stang.
 
Det var idrettsbyråd Anette Wiig Bryn som inviterte til rivingsseremonien på langrennsarenaen, og som starte det lille sceneshowet.
- Dette er en historisk dag for alle som er glade i skisport og i Oslo. Det første hopprennet ble arrangert i Holmenkollbakken allerede i 1892. Bakken er bygget om 18 ganger, før den nå rives. Nå er en epoke over. En oppgradering av Holmenkollbakken er helt nødvendig, ikke minst i forhold til at vi skal arrangere ski-VM i 2011, sa Wiig Bryn.