Rune Velta vant åpningsrennet i Holmenkollen

2010-03-03
Kollen_publikum
Publikum fyller jakkeslag-tribunene i Holmenkollen (foto: Christian Ruscetta, Ski-VM 2011)
Rune Velta, Lommedalen IL, vant dagens hopprenn i Holmenkollen. Han hoppet 141 meter. Anette Sagen, som fikk æren av å være den historiske, første offisielle hopperen, hoppet 106,5 meter. Ca. 7000 tilskuere fikk med seg den historiske begivenheten.

21 hoppere deltok på åpningen av den nye hoppbakken i Holmenkollen, som framsto majestetisk, der den badet i flomlys på en kald og praktfull vinterkveld. I tillegg til en del yngre hoppere fra blant annet Kollenhopp og Lillehammerhopp, deltok også kjente profiler som nevnte Anette Sagen, Anders Jacobsen, Johan Remen Evensen og Tom Hilde. Alle syntes det var gøy å hoppe i den nye bakken med så mange tilskuere. Før arrangementet sa både Anette Sagen og Anders Jacobsen at de gledet seg veldig til å hoppe.

TV-sendt Sagen-hopp
Anette Sagens hopp ble direktesendt i beste sendetid på NRK Dagsrevyen. Etter landingen ble hun intervjuet direkte på lufta, før resten av hopperne satte utfor bakken. Når siste hopper var ferdig var det duket for blomsterseremoni og tale, etterfulgt av fyrverkeri.

Resultatliste Åpningsrenn Holmenkollen, 3. mars 2010.