Ski-VM 2011 har tatt over anlegget i Holmenkollen

sveinaaser_asnehavnelid_jorankallmyr1
Svein Aaser (styreformann Ski-VM 2011), Åsne Havnelid (adm.dir. Ski-VM 2011) og Jøran Kallmyr (byråd for samferdsel og miljø) (foto: Kristian S. Moen, Holmenkollprosjektet)
- Dette er en stor dag, som vi har gledet oss til lenge. Vi er imponert over Oslo kommunes byggeprosess. Holmenkollen nasjonalanlegg blir fantastisk, sier Svein Aaser, styreformann i Ski-VM 2011.

22. februar kl. 12.00, mottok han, sammen med VM-sjef Åsne Havnelid, ”nøkkelen” til det nye nasjonalanlegget av Jøran Kallmyr, byråd for samferdsel og miljø i Oslo kommune.

Etter en intens innspurt har Holmenkollprosjektet nå ferdigstilt anlegget ut i fra det som var lovet sluttført til Continental Cup og prøve-VM i mars 2010. Anleggsbiler og verktøy er midlertidig fjernet, men er på plass igjen i april for å gjøre siste ferdigstilling før VM på ski i 2011.

Prepping
- Nå som anleggsplassen er ryddet, ser vi ennå tydeligere hvor strålende dette blir. Anlegget er fullt av flotte og moderne detaljer. Nå rykker vi inn med provisoriske løsninger, dvs. toaletter, gjerder, matboder, telt og liknende, samt starter prepping av løypenettet, skiarenaen og hoppbakken, sier Havnelid.

En bra arrangør-by
Jøran Kallmyr er stolt over det nye nasjonalanlegget, og håper Oslo vil fremstå som en bra arrangør-by.
- Dette er blitt bedre enn vi drømte om. Ikke bare er det en flott hoppbakke, det er et stort skianlegg som passert til vinter-Norge, og som vil gjøre Oslo og Norge ennå mer kjent, sier Kallmyr.

Svein Aaser er enig, og legger til:
- Anlegget er en investering i fremtiden og vår generasjons mest fornuftige bruk av oljepenger.