Ski-VM får tilskudd på 1 million til frivillighetsprosjekt

2009-06-24
Åsne Havnelid og Trond Giske
Åsne Havnelid og Trond Giske på felles pressekonferanse 23.6.2009 (Foto: Nina Horn Hynne, Ski-VM 2011)
Kultur- og kirkedepartementet gir et tilskudd på en million kroner til Ski-VM 2011s frivillighetsprosjekt. – Vi ønsker å gi et positivt løft til det å være frivillig, sier kultur- og kirkeminister Trond Giske.

Åsne Havnelid, administrerende direktør i Ski-VM 2011, er svært takknemlig over pengestøtten fra regjeringen. - Vi er helt avhengige av å få med oss over 2000 frivillige funksjonærer for å kunne gjennomføre et profesjonelt sportsarrangement og skape en folkefest under VM, sier Havnelid.

Viderefører kompetanse
Frivillighetsprosjektet, kalt ”Fellesstart”, skal blant annet utvikle et unikt rekrutterings- og kompetanse­program som kvalifiserer til et eksternt VM-sertifikat. Sertifikatet vil ha verdi for den enkelte utover selve VM.
- Programmet kan bli et viktig bidrag til å gi idretten økt arrangements­kompetanse. Funksjonærer fra hele landet vil videreføre sin kompetanse og erfaring i eget miljø etter VM, sier kultur- og kirkeminister Trond Giske.

Som vertskapsnasjon ønsker Ski-VM 2011 å gjenspeile Oslos befolkning. Derfor har arrangøren som mål å mobilisere og inkludere frivillige fra grupper som tradisjonelt ikke har deltatt i frivillig arbeid, blant annet unge under 30 år og personer med flerkulturell bakgrunn.


Fakta
  • Alle som ønsker å bli frivillige, må gjennom en formell, elektronisk søkeprosess via en egenutviklet funksjonærportal på internett (www.oslo2011.no)
  • Søkeprosessen starter i august 2009
  • I løpet av høsten 2009 rekrutteres funksjonærer til Prøve-VM i Holmenkollen (13. – 14. mars 2010). Disse blir med videre til Ski-VM i 2011
  • Vår og høst 2010 rekrutteres ytterligere funksjonærer for å bemanne opp til VM i Holmenkollen fra 24. februar til 6. mars 2011