Soria Moria best på utøvermat

2010-03-25
Karlsen og Bongard
Veronica Karlsen og Thomas Bongard fra Soria Moria Hotell (foto: Christian Ruscetta, Ski-VM 2011)
Soria Moria Hotell vant i forbindelse med prøve-VM konkurransen ”Nok og riktig mat”. - Alle hotellene gjorde en strålende innsats i vårt matprosjekt, og det setter vi stor pris på. Nok og riktig mat er avgjørende for utøverne, sier Bente Rafen-Sparby, hotell- og vertskapssjef i Ski-VM 2011.

Ski-VM 2011 har som mål å ta utøverne på alvor, og som ledd i dette er mat og måltider sentralt. VM-arrangøren etablerte derfor prosjektet ”Nok og riktig mat” hvor utøverhotellene ble trukket inn. I februar deltok hotellene i en samling hvor ernæringsfysiolog Christine Helle ved Olympiatoppen og tidligere eliteutøver Bente Skari holdt foredrag om mat, ernæring og prestasjoner. Her ble også hotellkonkurransen ”Nok og riktig mat” presentert.

Alle utøverne og støtteapparat ble bedt om å fylle ut et spørreskjema for å gi tilbakemeldinger på om hotellet deres hadde ernæringsriktig, tilstrekkelig, variert og pent tilberedt mat.
- Alle hotellene scoret veldig høyt, og det er imponerende når vi vet at utøverne er krevende kunder. Soria Moria gikk av med en knapp seier, sier Rafen-Sparby.

Salater og müsli
Soria Moria Hotell og Konferansesenter hadde 92 utøvere fra Norge og USA som sine gjester.
- Vi serverte, som vi alltid gjør, variasjonsrike buffeter, men hadde ekstra fokus på salater, korn og brød. I tillegg hadde vi en müslibuffet som var åpen fra kl. 06-23 ettersom det er viktig for utøverne å spise ofte, sier kjøkkensjef Thomas Bongard ved Soria Moria Hotell og Konferansesenter. Han røper at idrettsutøverne spiser mer mat enn andre gjester, og særlig mer frukt, grønt, brød og korn.

Engasjerte utøvere
Ski-VM 2011 har fått gode tilbakemeldinger fra utøverne. De har aldri før blitt spurt om å fylle ut et evalueringsskjema for hotellmaten, og fylte den ut med stort engasjement.
- Nå har vi fått solid erfaring, viktige tilbakemeldinger og et veldig godt samarbeid med utøverhotellene som gjør at vi vil tilby nok og riktig mat under VM neste år, sier Rafen-Sparby.

Utøverhoteller under prøve-VM
Huset til sammen 580 utøvere og støtteapparat:

  • Quality Hotel 33
  • Radisson Blu Park Hotel
  • Scandic Sjølyst
  • Radisson Blu Nydalen
  • Soria Moria Hotell og Konferansesenter