Tårnet på Holmenkollbakken er på plass!

2009-11-24
Kollen2
Holmenkollbakken 24.november
Tirsdag 24. november ble seksjon 8, siste del av ovarennet på den nye Holmenkollenbakken, montert. - Dette er en historisk dag. Oslo har fått tilbake sitt ikon, sier byrådsleder Stian Berger Røsland.

I strålende sol ble den siste seksjonen på tilløpet montert.
- Dette er en milepæl for alle oss som jobber i prosjektet. For ett år siden ble den gamle bakken demontert. Nå er Oslos landemerke steget opp igjen, etter at vi har utført vårt siste løft. Jeg må få rose alle i prosjektet. De har gjort en enestående jobb, sier  byggherre Erik Øimoen i Oslo kommune.

Mest kompliserte løft
Det siste løftet var det mest kompliserte i utbyggingen av storbakken. Seksjon 8 er 35 meter lang og ble plassert i 36 graders vinkel. Ferdig montert veier seksjon 8 nærmere 144 tonn. Hele stålkonstruksjonen veier over 1000 tonn.

Historisk prøve-VM
- Oslo kommune sørger for at vi får verdens mest modere skianlegg. Dette gir oss i Ski-VM, og alle utøverne, perfekte rammer for vårt VM-arrangement i 2011. Jeg håper folk også strømmer til World Cup (prøve-VM) i mars 2010, ettersom dette blir en historisk begivenhet. Da tas deler av det fantastiske anlegget i Holmenkollen i bruk for første gang, sier VM-sjef Åsne Havnelid.

 Fakta:
  • Tilløpet i Holmenkollbakken består av åtte stålkonstruksjoner, som til sammen veier 1030 tonn.
  • Det er brukt over 10 000 skruer i tilløpskonstruksjonen.
  • Stålet i Holmenkollbakken er fra Finland, men 90 prosent av klargjøringen av stålet skjer i Polen. Klargjøringen består i å skjære, montere, sveise, måle og prøve-montere.
  • Svenske Lecor setter stålkonstruksjonene sammen i Holmenkollbakken.
  • Vindskjermen/stålduken, som kun slipper igjennom 50 prosent av vinden, består av tre millimeter rundjern vevd i Tyskland.