Tre ledende, norske bedrifter med på VM-laget!

2009-12-18
Statoil_SkiVMweb_180x160
Statoil blir generalsponsor for Ski-VM 2011, mens Aker Solutions og DnB NOR blir to av åtte hovedsponsorer. - Vi er glade og stolte over at tre av Norges mest toneangivende bedrifter har signert sentrale avtaler med oss, sier VM-sjef Åsne Havnelid.

Ski-VM 2011 har hele tiden vært opptatt av at norsk næringsliv skal være med å skape folkefest i VM på hjemmebane, for sammen å gjøre et nasjonalt løft.
- VM på ski i 2011 er det største idrettsarrangementet på flere tiår. VM i Oslo i 1966 og 1982, samt VM i Trondheim i 1997, har satt varige spor i norsk skihistorie, og ski ligger fremdeles innerst i folkesjela. Derfor er det viktig at norsk næringsliv engasjerer seg. Statoil, Aker Solutions og DnB NOR viser nå samfunnsansvar, sier Havnelid.

Statoil hjelper barn og unge
Statoil går inn som generalsponsor for Ski-VM 2011 som ledd i sitt talentprosjekt sammen med Norges Skiforbund ”Team Morgendagens helter”.
- Ingenting er mer inspirerende for en ung, talentfull utøver enn et VM på hjemmebane. Det å oppleve forbildenei løypa eller i bakken vil gi et løft for talentutviklingen og rekrutteringen til skisporten. Vi ønsker også å stimulere til vinterglede og skilyst hos barn og unge. Derfor skal vi blant annet delta i komiteen for Barnas VM, en serie spennende aktiviteter for barn og ungdom i forkant av mesterskapet og på arenaene under ski-VM, sier merkevaredirektør Kjetil Undhjem i Statoil.
 
Ifølge Havnelid er det ganske unikt å få en norsk generalsponsor i et så stort, internasjonal arrangement. Det er totalt åtte internasjonale hovedsponsorpakker, hvorav ski-VMs mål er at minimum tre skal være norske.
- VM på ski gir norsk næringsliv en unik mulighet til å vise seg frem. De får et verktøy de kan bruke til å forsterke sin posisjon, sier Havnelid.
 
Inspirasjon for DnB NOR og Aker Solutions
- DnB NOR har hatt et tett samarbeid med skisporten i mange år, og vi skal selvsagt være godt synlige også når vi har VM i vår egen nasjonalidrett på hjemmebane. Ski-VM blir en av våre aller viktigste aktiviteter i 2011, og vi kommer til å bruke arrangementet til å knytte oss enda sterkere til de assosiasjonene Norges nasjonalidrett står for, sier Trond Bentestuen, konserndirektør i DnB NOR.

Aker Solutions er også glad for å bidra til et godt, norsk VM-arrangement.
- De holdninger toppidrettsutøvere dyrker for å nå sine mål, med kontinuerlig fokus på å forbedre egne prestasjoner, er en kilde til inspirasjon for oss i Aker Solutions. Vi er glade for å kunne være med på å sikre at Ski VM i Oslo blir et godt arrangement og en arena for sterke og spennende idrettsprestasjoner,” sier Jannik Lindbæk, kommunikasjonsdirektør i Aker Solutions.