Ski Team

Vil avslutte med gull i Kollen

2009-11-25
Giorgio Di Centa
Giorgio Di Centa og en av smørerne på det italienske landslaget - fra trening i Beitostølen (foto: Christian Ruscetta, Ski-VM 2011)
Den italienske langrennsstjernen Giorgio Di Centa (37) har gull i blikket. Får han gode resultater i OL, blir neste mål å avslutte karrieren med VM-gull i Kollen.

Vi møtte den meritterte langrennsløperen under World Cup-åpningen i Beitostølen, der han sammen med resten av verdenseliten forberedte seg til en ny sesong, som blant annet har OL i Vancouver og prøve-VM i Oslo på programmet. Di Centa står med to OL-gull (Torino 2006) og OL-sølv (Salt Lake City 2002) på sin merittliste, men er overhodet ikke mettet på edelt metall, selv om alderen så smått begynner å tynge.

- Målet mitt er alltid å komme på pallen. Det er drivkraften min. Men samtidig har jeg nok endret forventningene til meg selv i takt med at jeg blir eldre. Derfor er jeg nå stort sett alltid fornøyd med å komme blant de 10 beste, røper Di Centa.

Satser mot VM hvis OL blir vellykket
Når vi spør om Di Centa kommer til å delta i VM i Oslo, får han en litt alvorlig mine før han svarer.

- Det kommer helt an på hvordan det går i Vancouver. Blir resultatene i OL gode betyr det at jeg fortsatt har noe i langrennssporet å gjøre. Da er det naturlig for meg å satse videre mot VM i Oslo, sier allround-løperen.

- Alltid spesielt med VM i Norge
Di Centa innrømmer at VM i Norge alltid vil være spesielt, fordi interessen blant folk er skyhøy. Han har gode minner fra forrige verdensmesterskap i Norge, og er overbevist om at VM i Oslo blir minst like flott.

- Av alle mesterskap jeg har deltatt på i min karriere minnes jeg Trondheim i 1997 som det aller beste. Publikum og rammen rundt var enestående. Helt fantastisk. Det var et folkehav som bare dere nordmenn kan lage. Det norske publikum får alle til å føle seg velkommen. VM i hovedstaden deres blir sikkert like flott. Det hadde vært morsomt å være med, og kanskje kunne jeg avslutte karrieren med VM-gull i Norge, sier den sympatiske ski-legenden, og gliser på sin karakteristiske måte.