skisser_nye_kollen2_artikler

Fakta om nye Holmenkollbakken

Bakken ble ferdigstilt i månedsskifte februar-mars 2010. De første internasjonale mesterskap - Continental Cup og prøve-VM (FIS World Cup) - ble gjennomført i mars 2010. Etter komplettering i løpet av 2010 står anlegget klart til VM på ski i 2011.

Arenaoversikt_150x90

Ny arena og nye skiløyper

Nye Holmenkollen nasjonalanlegg innebærer en komplett ny skiarena, nye skiløyper og ny Midtstubakke, i tillegg til den spektakulære Holmenkollbakken. - Det blir et fantastisk anlegg for publikum og utøvere, sier Roy Evensen, arrangementssjef i Ski-VM 2011.

Verdens mest moderne hoppbakke!

I mars 2010 tennes lysene i den nye Holmenkollbakken. – Det blir en stor dag for hoppsporten, Oslo-innbyggerne og turistnæringen. Vi får, uten tvil, den mest moderne hoppbakken i verden. Vi gleder oss til å vise den frem i prøve-VM i 2010, sier Roy Evensen, arrangementssjef i Ski-VM 2011.

Skisse av ovarennet i Midtstubakken: Arkitekt Atle Røvig, ØKAW arkitekter

Beskjedent og naturnært idrettsanlegg

Holmenkollen nasjonalanlegg får en helhetlig design og en utforming som gjenspeiler skiidretten som en utendørsgren. Nærhet til skogen og bruk av eksisterende naturmaterialer er viktig, likeså at anlegget fungerer for alle brukere også etter VM.