Folkefest, kultur og gratiskonserter

2010-05-05
Seremoni1
Slik vil Universitetsplassen se ut under VM
Under VM på ski blir det kulturinnslag, utendørskonserter og folkeliv i Oslo sentrum ni dager til ende. – Vi ønsker å skape en folkefest og gi publikum og innbyggerne en opplevelse av at ski-VM er mer enn ett skirenn, sier kultur- og protokollsjef Tove Indgjerd i Ski-VM 2011.

Sammen med kunstnerisk leder Bentein Baardsson er hun i ferd med å sy sammen det kulturelle VM-programmet.
- Vår målsetningen er å flytte folkelivet i Kollen ned til sentrum på kvelden. Her vil vi vise norsk kultur, glede dem som ikke tar turen opp i Kollen og vise at Oslo er verdens vinterhovedstad, sier Indgjerd.
De kulturelle aktivitetene i sentrum vil foregå hver dag fra fredag 26. februar t.o.m. lørdag 5. mars 2011 i strekningen mellom Stortinget og Slottet. Her vil Karl Johans gate være stengt for biltrafikk gjennom hele VM-perioden.

Kulturprogrammet består av fire hovedprosjekter:

Utekonserter og medaljeseremonier
Hver kveld fra kl. 19.00 blir det sceneshow og medaljeseremoni for utøverne på Universitetsplassen. Ski-VM 2011 har inngått en avtale med Sony Music Entertainment som sørger for en halvtimes konsert i forkant av medaljeseremoniene.
Prosjektleder: Øyvind Taraldsen

Munch i snø & is
Åtte isskulpturer vil permanent stå utstilt i Karl Johansgate. Skulpturene skal være inspirert av Edvard Munch, og vil bli laget av åtte internasjonale isskulptører. Prosjektleder: Ole Morten Rokvam.

Nordisk park
Et eget vrimleområdet blir etablert i Spikersuppa. Her blir det serveringstelt, i tillegg til boder med salg av norsk mat og design.
Prosjektleder: Ketil Aamodt

Folkelivsprosjektet i Holmenkollen
Hver dag vil det være underholdning på vei opp fra Midtstuen til i areaen, samt i arenaen i forkant av og mellom de sportslige øvelsene. I tillegg blir det spesifikke temadager i anlegget med tilpasset underholdning og kulturelle innslag.
Prosjektleder: Ikke på plass ennå
 

I Spikersuppa skjer det masse under VM