Imponert over Oslos VM-samarbeid

2010-04-23
AAlberg foran ski_500x471_cropped_396x280
John Aalberg jobber i Norge etter 27 år i utlandet (Foto: Christian Ruscetta, Ski-VM 2011)
John Aalberg er på plass som sportssjef. Han ser alt flere unike sider ved VM-arrangementet. - Jeg har aldri opplevd at en hel by samarbeider om et VM. Samarbeidet med kommunen og turistindustrien er unik og gjør begivenheten større og bedre, sier Aalberg.

Aalberg forlot Vancouver og OL-systemet 14. april og gikk rett til jobben i ski-VM.
- Jeg ser at VM-organisasjonen har et svært godt samarbeid med Oslo kommune, Kollen-prosjektet, NRK, VisitOslo og Innovasjon Norge, og det er unikt. Slike tette samarbeidsformer finnes ikke i noen annen sportsby, sier Aalberg.

Unik nærhet mellom utøver og tilskuer

Han har som mål å arrangere verdens beste ski-VM.
- For å lykkes, må alle i organisasjonen jobbe mot ett felles mål. Her er vi på god vei. At sporten er bra, er en selvfølge. Vi må også sørge for at rammene rundt er optimale, slik som for eksempel seremoniene, kulturen, arenaproduksjonen og NRK-samarbeidet, sier Aalberg, som også understreker betydningen av å ha et nært samarbeid med Det internasjonale skiforbundet (FIS).
 
Sportssjefen liker den tette kontakten mellom utøverne og tilskuerne i Holmenkollen.
- Det unike med løypesystemet i Holmenkollen, både i indre og ytre områder, er at utøverne får tilskuerne tett på. Det liker de! Vi skal gjenskape stemningen i OL på Lillehammer.

Verdens beste sportsteam
VM-sjef Åsne Havnelid er stolt over å ha en nestor som John på laget. Og Lasse Ottesen fortsetter i sin stilling som assisterende sportssjef.
- Vi har verdens beste sportsteam. John er den i verden som kan mest om store, internasjonale arrangementer innen nordiske skigrener. Og Lasse har unik hoppkompetanse, og gjorde en svært god jobb under prøve-VM, sier Havnelid.


Fakta om John Aalberg

  • Sportsdirektør og arenaleder nordiske grener (langrenn, hopp, kombinert, skiskyting) i OL i Vancouver
  • Konsulent for OL i Sotsji i 2014.
  • Ansvarlig for langrenn i OL i Salt Lake City i 2002
  • Jobbet med sportslig tilrettelegging for Torino i 2006, VM i Sapporo i 2007 og har hatt oppdrag for FIS i flere verdenscup-sammenhenger.
  • Oppvokst i Stjørdal i Nord-Trøndelag, men flyttet til USA i 1983 der han fullførte utdanning som dataingeniør. Siden har han bodd i USA og Canada.
  • Var aktiv langrennsløper, og deltok blant annet i OL i Albertville i 1992 og OL på Lillehammer i 1994 på det amerikanske landslaget.