Svein Aaser – stolt styreleder i Ski-VM

2009-03-06
Styrelder Svein Aaser_250x317

– Å være styreleder for Ski-VM ser jeg på som et nasjonalt tillitsverv av en dimensjon som man bare får en gang i livet! Å få den tilliten var veldig hyggelig, og det inspirerer meg til å gjøre en så god innsats som mulig.

 

Ordene kommer fra Svein Aaser, styreleder i Ski-VM 2011 AS. Den tidligere DnB NOR-sjefen elsker skisporten, og hans jobb som styreleder har høyeste prioritet. Da Aaser tiltrådte stillingen 1. januar 2007, bestod styret kun av fem personer, og deres første oppgave var å rekruttere en daglig leder til organisasjonen. Som kjent endte valget på Åsne Havnelid. Styret er veldig fornøyd med jobben både hun og resten av det lille teamet i Ski-VM 2011 har gjort så langt. Men fortsatt er det tidlig i prosessen, og det gjenstår mye arbeid. Også for styret. Det skremmer ikke styrelederen.

 

– Prosessen er preget av en økende arbeidsmengde, men det er morsomt, ikke minst å få være med å bygge og utforme organisasjonen fra bunnen av. Jeg forventer at arbeidsmengden kommer til å øke ytterligere i år og neste år, derfor legger jeg opp til å trappe ned på mitt øvrige arbeid for å gjøre enda mer plass til Ski-VM 2011. Det skal ikke stå på at det ikke er nok tid til dette viktige tillitsvervet. Dette prioriterer jeg veldig høyt, sier Svein Aaser.

 

Knapt med tid

Det er tre år til Ski-VM i Oslo, men styrelederen er fra næringslivet vant til å tenke og jobbe strategisk og langsiktig. Så selv om 2011 er langt frem synes han ikke det er så lenge til likevel.

 

– Det skjer noe hele tiden. Vi har hele tiden møter med FIS og øvrige kollega-arrangører, som Liberec og Åre. Dessuten har det vært spennende å følge Oslo kommunes diskusjoner og drøftelser når det gjelder nye Holmenkollen, og jeg er imponert over den jobben de gjør. Så langt ser det de har kommet opp med veldig bra ut, men er det noen som har liten tid så er det dem.

 

Visjoner og verdier

Svein Aaser har også deltatt på strategisamlingene på Olympiatoppen. Kun en gjenstår. Han roser deltakerne som har satt av tid til dette arbeidet, men er foreløpig litt varsom med å si noe konkret om resultatene så langt.

 

– Det er fremdeles mange mennesker som skal gi sine synspunkter før vi er i mål. Visjoner og verdier for Ski-VM skal avstemmes med eierne, samt at det skal forankres i Hovedkomiteen hvor Kronprinsen sitter, før styret gjør endelige vedtak. Det som er sikkert er at vi ønsker å spre glede, og gi det norske folk en innsprøyting av noe som er positivt, og skape begeistring. Vi håper på et profesjonelt og smidig arrangement der folk smiler og er glade. Og så må det være miljøriktig.

 

Klare målsettinger for 2008

Styrelederen er allerede godt i gang med arbeidet i 2008, og målsettingene for året er klare:

 

– Vi skal ha kommet veldig godt i gang i planleggingen av organisasjonen. Vi vet hvor de kritiske faktorene er, vi skal forberede oss på disse, og jeg håper vi har sikret et økonomisk fundament som gjør at vi klarer å arrangere Ski-VM 2011 med et lite overskudd som kan pløyes tilbake til Nordmarka og fremme skiidretten.

 

– Det er viktig å merke seg at vi ikke ber om en eneste krone av myndighetene. Det er ingen skattekroner som går inn i Ski-VMs arrangement. Skattekroner går til å bygge anleggene som blir stående. Så håper jeg vi i arrangementskomiteen klarer å arrangere VM uten å belaste skattebetalerne på noen måte – og bare skape glede, avslutter Svein Aaser.