Kulturformidling og merkevarebygging

2009-03-06
Sverre Seeberg_250x375
Ifølge skipresident Sverre K. Seeberg er VM på ski i Oslo i 2011 viktig av langt flere grunner enn å tilfredsstille verdens skielite.

- Verdensmesterskapet sørger for en oppgradering av skianlegget i Holmenkollen. Og Holmenkollen er vårt sterkeste merkenavn i utlandet, og dessuten en viktig del av vår skikultur, sier Seeberg. Og Sverre Seeberg vet hva han snakker om. Ikke bare er han president i Skiforbundet. Han er også medlem av FIS Council (det internasjonale skiforbundet), samt leder av hovedkomiteen for Ski-VM 2011.

- Med Ski-VM i Oslo får vi en unik sjanse til å ivareta landet vårt som ski- og publikumsnasjon. Og ikke minst får vi en fantastisk mulighet til å lære våre neste generasjoner å verdsette Holmenkollen. Dette er kulturformidling, poengterer Seeberg.
 
Forventninger til publikum
Han har store forventninger til publikumsengasjementet, og understreker at FIS også har det etter minnene fra VM i Oslo i 1982, OL i Lillehammer i 1994 og VM i Trondheim i 1997.
- Ski og skisport i nordiske grener er jo en viktig del av vår kulturarv, og viktig del av vår nasjonalbygging. Jeg håper vi klarer å fri til hele nasjonen, og at også de unge møter frem i Holmenkollen i 2011, sier skipresidenten entusiastisk.
 
Trengte oppgradering
Vi ble tildelt VM på ski i 2011 nettopp fordi Oslo og Holmenkollen er et av de mest tradisjonsrike og anerkjente arrangørstedene i nordiske skidisipliner, og fordi FIS så at Holmenkollen trengte en oppgradering.
- Det er i FIS sin interesse å ta vare på de klassiske arrangørstedene. Anlegget i Holmenkollen sto nå definitivt for tur, sier Seeberg.
 
Seeberg innrømmer at han er glad for at prosjektgruppen nå er i mål med den konkrete planleggingen av VM-anlegget, slik at arbeidet rent fysisk kan komme i gang. Selv bruker han Oslo-marka jevnlig, men kun som mosjonist. Her går han på ski eller jogger – når tiden strekker til. Vervene i idretten tar betydelig tid. 20-30 helger i året er han i utlandet i forbindelse med møter eller renn. Og til daglig er skipresidenten sjef for DnB NOR Næringsmegling.
 
- Jeg sover godt om natten. Vi har jo et dyktig arrangørselskap som skal stå for planleggingen og gjennomføringen i 2011, avslutter Seeberg