Ledergruppen i Ski-VM 2011

Article image

Åsne Havnelid

Administrerende direktør
Telefon: +47 41 90 03 70
E-post: asne.havnelid@oslo2011.no

Åsne Havnelid er utdannet siviløkonom og har bred erfaring fra næringsliv og idrett. Før hun begynte i Ski-VM var hun leder for 1800 kabinansatt i SAS Braathens/SAS Norge, med en sentral rolle i sammenslåingen av de to flyselskapene. Hun har også vært assisterende toppidrettsjef i Olympiatoppen og nestleder for den norske OL- troppen i fem olympiske leker. Åsne har også vært daglig leder for Toppidrettssenteret og rektor på Norges Toppidrettsgymnas og har i tillegg lang og bred erfaring med lederutvikling og prestasjonskulturprosesser i næringslivet.
(Les intervju)

Article image

Adelheid B. Sæther

Administrasjonssjef
Telefon: +47 45 04 37 14
 E-post: adelheid.sether@oslo2011.no

Adelheid Sæther har utdanning fra Norsk Hotellhøgskole og har lang erfaring fra reiselivsbransjen. Hun kommer fra stillingen som daglig leder for Skanplus Hotel Pass. Adelheid har også erfaring fra event, salg og markedsføring i Tusenfryd, samt at hun har hatt ulike stillinger innen salg og markedsføring i Choice Hotels i en periode der kjeden ekspanderte fra 12 til 100 hoteller. Adelheid har alltid vært aktiv innen idretten, både på trener og utøversiden.
Article image

Stein Opsal

Økonomisjef
Telefon: +47 419 15 551
E-post: stein.opsal@oslo2011.no

Stein Opsal er siviløkonom fra BI, og kommer fra stillingen som administrerende direktør og gründer i teleselskapet Carrot Communications ASA, som tidligere i år fusjonerte med Opplysningen 1881. Stein har også lang erfaring som administrerende direktør i to Telenor-selskap, og som økonomidirektør i VG. Han har vært aktiv i skiidretten i alle år, med det er først i Ski-VM 2011 at han får brukt dette engasjementet i jobb-sammenheng.
Article image

Egil Storaas

Markeds- og kommunikasjonssjef
Telefon: +47 91 58 57 49
E-post: egil.storaas@oslo2011.no

Egil Storaas er markedsøkonom og bedriftsøkonom av utdannelse, og har lang erfaring fra medie- og kommunikasjonsbransjen. Egil har tidligere arbeidet i Aftenposten og Ernst G. Mortensens Forlag, og han bygget opp salgs- og markedsapparatet i TV2 som TV-kanalens første markedsdirektør. Egil har også vært administrerende direktør i mediebyrået Mediacom og landsjef for Grey Global Groups norske virksomheter. De siste tre årene har Egil drevet egen rådgivningsvirksomhet innen organisasjonsutvikling, salg, media og kommunikasjon. Han er nært knyttet til Holmenkollen og Oslo-marka, og ønsker å bruke både sin erfaring og interesse for skiidrett i arbeidet han nå står overfor.
Article image

Roy Evensen

Arrangementssjef
Telefon: +47 930  62 000
E-post: roy.evensen@oslo2011.no

Roy Evensen er offiser, og har utdanning fra militæret gjennom Befalsskole, Krigsskole og Stabsskole. De siste årene har han jobbet med lederutdanning og lederutvikling på Krigsskolen. Evensen har internasjonal tjeneste fra FN, jobbet ett år på Balkan i Kosovo, samt erfaring med Midtøsten etter ett år i Libanon. Han har dessuten vært arrangementssjef i Skiforeningen i fire år, med ansvar for bl.a. World Cup Nordisk, World Cup Skiskyting, Barnas Holmenkolldag, Holmenkollmarsjen, Sommerkonserten og Ta Sjansen, samt at han har deltatt aktivt i det lokale ski- og fotballmiljø i Røa IL. Evensen har syv års tjeneste fra H.M. Kongens Garde, bl.a. med ansvar for koordinering av militære støtte til Holmenkollen Skifestival. Han opprettet Idrettskompaniet i Garden, og var sjef der i to år.
(Les intervju)

Article image

Mari Rosenvinge Nygaard

HR/Funksjonærsjef
Telefon: +47 41 52 24 51
E-post: mari.nygaard@oslo2011.no

Mari Rosenvinge Nygaard er utdannet siviløkonom fra Universitet Mannheim i Tyskland. Hun har jobbet 15 år i Norske Shell, hvor hun sist var leder for Bilistmarkedet. Mari har også jobbet flere år innen for HR-funksjonen i Shell, der hun blant annet var opplæringssjef i Bilistmarkedet og utviklet og gjennomførte opplæringsprogrammer og ledertreninger. Mari har også mye erfaring innen rekrutteringsarbeid, ledelse og store endringsprosesser, og vil bruke sin erfaring med utvikling av mennesker i sin jobb i Ski-VM 2011.

Article image

Lasse Ottesen

Assisterende sportssjef
Telefon: +47
920 80 410
E-post: lasse.ottesen@oslo2011.no

Lasse Ottesen er tidligere norsk skihopper. Han kan skilte med åtte pallplasseringer i verdenscupen, og satte verdensrekord i skiflyvningsbakken i Planica (212 meter) i 1997. I 1994 tok han OL-sølv i normalbakke i Lillehammer, bare slått av landsmann Espen Bredesen. Ottesen har også jobbet som hopptrener på det amerikanske kombinertlandslaget, og vært assistenttrener på det norske hopplandslaget.

Article image

Tove Indgjerd

Kultursjef
Telefon: + 47 92 62 27 42
E-post: tove.indgjerd@oslo2011.no

Tove Indgjerd har 20 års erfaring fra offentlig virksomhet, og kommer sist fra stilling som direktør ved Ordførerens kontor i Oslo kommune. Hun har også jobbet i Idrettsavdelingen i Kulturdepartementet, samt deltatt som frivillig og tillitsvalgt i idretten i mange år. Nå ser hun frem til igjen å ha idretten som jobb. Tove er statsviter fra Universitetet i Bergen med hovedfag i administrasjon og organisasjonsvitenskap. 

Article image

John Aalberg

Sportssjef
Telefon: 954 58 252
E-post: 
john.aalberg@oslo2011.no

John Aalberg har de seks siste årene vært sportsdirektør og arenaleder for nordiske grener i OL i Vancouver. John var også rennleder for langrenn og ansvarlig for oppbygging og gjennomføring av arena drift for OL i Salt Lake City i 1997- 2002. Han var teknisk ansvarlig for langrenn på vegne av FIS under OL  i Torino i 2006 og under VM i Sapporo i 2007 og har dessuten hatt flere verdenscup-oppdrag i samme rolle. Han er også rådgiver for Sochi’s 2014 OL-organisasjon. John  er oppvokst i Stjørdal, har utdanning fra Idrettshøyskolen,  men flyttet til USA i 1983 der han fullførte utdanning som dataingeniør. John var aktiv langrennsløper, har medalje fra NM, ble amerikansk mester fem ganger, og deltok blant annet i OL i Albertville i 1992 og OL på Lillehammer i 1994 på det amerikanske landslaget.

Article image

Nina Horn Hynne

PR- og kommunikasjonssjef
Telefon: 934 44 213
E-post: nina.horn.hynne@oslo2011.no

Nina Horn Hynne har jobbet med PR- og informasjonsrådgivning siden 1992. Før hun begynte i Ski-VM 2011, var hun selvstendig rådgiver innen PR og kommunikasjon. I 2003 var hun en av gründerne i PR-operatørene, et suksessrikt PR-byrå med spesialisering innen marketing-PR. Tidligere har Nina vært informasjonsrådgiver i JKL Oslo (tidl. Woldsdal & Partnere) og i Geelmuyden.Kiese. Hun har også vært journalist i markedsføringstidsskriftet Kampanje. Nina har utdannelse innen PR og journalistikk fra University of Oregon, USA