Ny arena og nye skiløyper

Arenaoversikt_500x300
Illustrasjon: Grindaker AS Landskapsarkitekter
Nye Holmenkollen nasjonalanlegg innebærer en komplett ny skiarena, nye skiløyper og ny Midtstubakke, i tillegg til den spektakulære Holmenkollbakken. - Det blir et fantastisk anlegg for publikum og utøvere, sier Roy Evensen, arrangementssjef i Ski-VM 2011.
Skiarenaen i Holmenkollen blir helt ny, med nye broer, overganger og planfrie kryss, samt bredere løyper.
- Vi skiller publikum fra utøverne. På denne måten blir det lettere for publikum å bevege seg rundt, samt enklere å komme frem til gode steder for å se renn, uten å ødelegge løypene, sier Evensen, som legger til at anlegget også blir mye bedre tilrettelagt for hverdagsidretten både sommer og vinter.


Stadionidrett

Den lengste løypa, som skal brukes under VM i 2011, er 10 kilometer. For 5 mila i både prøve-VM og VM gås en løype på 8,3 km seks ganger. 
- Langrenn er blitt mer lik en stadionidrett med blant annet flere fellesstarter og mange langrennsøvelser innen friteknikk. Denne utviklingen møter vi ved å ha kortere og mer publikumsnære løyper. Her kommer det til å bli fullt trøkk med spurtpoeng på høyeste punkt på hver runde ved Frognerseteren, sier Evensen.

Teltkultur
VM-arrangøren har ikke glemt den viktige og helt særnorske ”telting rundt løypa”-kulturen. Det vil bli tilrettelagt for, og henvist camp-plasser, for telting i området rundt Frognerseteren. Utøverne setter jo også stor pris på denne særnorske markakulturen, som bidrar til å heie dem frem langs hele traseen.

Fakta om løypene
  • Lengste løype er 10 km (går litt forbi Frognerseteren og snur ved Bomveien)
  • Løypene har bredde på 9 meter store deler av traséen (for å kunne håndtere jaktstart og stafett)
  • VM-løypenettet i Holmenkollen legger forholdene til rette for både langrenn, kombinert og skiskyting, samt gode kombinasjonsmuligheter for å lage konkurranseløyper for barn og unge.