Ofte stilte spørsmål

Når er Ski-VM i Oslo i 2011?
VM i nordiske grener foregår i tidsperioden 24. februar – 6. mars i 2011. 

Hvordan blir jeg frivillig funksjonær?
Hvis du går inn på forsiden av www.oslo2011.no og klikker på ”frivillig”, vil du finne alt du trenger å vite.
 
Hvilke øvelser skal være med i Ski-VM i 2011?
Det vil bli arrangert 21 øvelser innen langrenn, kombinert og hopp. Endelig rennprogram, som utarbeides av FIS, vil bli klart i juni 2010. For foreløpig rennprogram, se her.
 
Er skiskyting en øvelse i Ski-VM 2011?
Nei, det blir ikke skiskyting i Ski-VM 2011 da det internasjonale skiskytterforbundet ikke ligger inn under FIS.
 
Hvor skal øvelsene foregå?
Alle øvelsene arrangeres i Holmenkollens nye nasjonalanlegg, som består av Holmenkollbakken (HS 134), Midtstubakken (HS 106) og langrennsstadion. De offisielle premieseremoniene vil foregå på Universitetsplassen i Oslo sentrum.
 
Når kan jeg kjøpe billetter?
Vi planlegger å starte billettsalget i september. Følg med på nettsidene våre eller registrer deg på vårt elekroniske nyhetsbrev.
 
Hvordan og hvor kan jeg kjøpe billetter?
Så fort billettene blir lagt ut for salg, vil vi også kunne informere om hvor du kan få kjøpt dem. Følg med på www.oslo2011.no for mer informasjon om billettsalg. Vi vil ha flere utsalgssteder (Narvesen, Posten og 7-Eleven)

Vil det bli grupperabatt på kjøp av mange billetter?
Vi legger opp til grupperabatt på kjøp av mange billetter, men det vil da være snakk om et ganske stort antall billetter. Detaljene rundt billettsalget er ikke endelig besluttet. Så fort vi har all informasjon klar, legger vi den ut på nettsidene våre. Så følg med!
 
Vil dere tilby egne VIP-pakker?
Ja, vi legger opp til at man kan kjøpe VIP-pakker, det vil si billetter som gir tilgang til både øvelser og servering i egne VIP-telt. Mer informasjon om VIP-pakker vil komme over sommeren. For spørsmål om VIP-pakker, ta kontakt med Marit Røste: marit.roste@oslo2011.no  

Vil vi kunne kjøpe hotellrom gjennom Ski-VM 2011?
Vi kommer høyest sannsynlig til å kunne tilby hotellrom for grupper, trolig grupper på over 10 personer. Billetter til øvelsene må kjøpes separat. Mer informasjon om hotelltilbudet vårt, kommer over sommeren.


Blir det tilrettelagt for telting og campingliv i marka under VM-dagene?

Ja, det bli tilrettelagt for telting i området rundt Frognerseteren og ytre løypenett. Dette er et offentlig område, så friluftsloven gjelder. Inne på selve arenaen er det ikke mulig å campe, eller sette opp telt. Mer informasjon vil komme på høsten, så følg med på våre nettsider. Ta gjerne en kikk på informasjonen vi hadde ute i forbindelse med prøve-VM, ettersom opplegget sannsynligvis blir ganske likt:  http://www.oslo2011.no/toppen-av-campinglykke.4749401-132063.html

Jeg har lyst til å leie ut leiligheten min eller deler av huset mitt under ski-VM i 2011. Hvordan går jeg frem da?

Ski-VM 2011 har ikke anledning til å bistå med fremleie av private boliger. Vi anbefaler derfor alle om å utlyse boligene sine på finn.no eller likende.

Når skal anlegget i Holmenkollen stå helt ferdig?
Anlegget var teknisk klart til bruk under prøve-VM i mars 2010. Det gjenstår likevel en del arbeid som skal ferdigstilles i løpet av sommeren og høsten 2010.

Hva tenker dere om den gigantiske budsjettsprekken i Holmenkollen. Hvordan kan dere bomme så dramatisk på beregningene?
Det er viktig å presisere at det er Oslo kommune som er ansvarlig for utbyggingen i Holmenkollen, ikke Ski-VM 2011. Vi kan garantere at det ikke blir økonomiske overskridelser i Ski-VM 2011 AS.
 
Hvorfor er det viktig å arrangere et verdensmesterskap i Oslo?
Verdensmesterskapet sørger for en helt nødvendig oppgradering av skianlegget i Holmenkollen, slik at også kommende generasjoner kan ha glede av det. Dessuten får vi en unik sjanse til å ivareta landet vårt som en ski- og publikumsnasjon, samt muligheten til å markedsføre oss i utlandet. Holmenkollen er jo et av verdens mest kjente idrettsanlegg.