Ordføreren er aktiv til VM

2010-01-27
(Oslo, 27. januar 2010) I dag var det kick-off for prosjektet Aktiv til VM. 180 barn fra Rommen skole var samlet sammen med ordføreren og representanter fra Ski-VM 2011, Skiforeningen og Skiforbundet.

- Jeg gleder meg til å se dere bli gode på ski. En dag står kanskje en av dere klare til å hoppe i Kollen, eller en annen av dere blir kanskje Norges raskeste, sa ordfører Fabian Stang til barna, før han offisielt åpnet prosjektet Aktiv til VM.

Ordføreren kom til Rommen skole i fullt skiutstyr, og ble med barna å leke froskeveddeløp. Etterpå var det skikonkurranse med skolebarna mot de voksne på langski.
Åsne Havnelid fra Ski-VM 2011, generalsekretær i Skiforbundet Bård A. Amundsen, og representantene fra Statoil måtte pent se seg slått av de raske skolebarna.

Det er 2. gangen 1. og 2. klasse ved Rommen skole har skiskole med Skiforeningen, men de har allerede blitt gode til å gå på ski.
- Jeg har bare gått en gang før, men jeg tror jeg kan bli god, sier Firat.
- Jeg har gått på ski på hytta, og jeg står slalom også, så jeg er litt god, fortsetter Tin.

De to guttene var imponerte over Snurle Team fra Kollenhopp som hadde oppvisning for de fremmøte. Hoppguttene tok både forlengs og baklengs salto foran de storøyde barna.

Viktige ambassadører
Fabian Stang var også veldig imponert over Marius, Jens, Jonas, William, Lars, Halvor og Oscar fra Kollenhopp, og han diskuterte ivrig med de unge guttene om å bygge et vannhopp i kollen.
- Guttene er viktige ambassadører for oss og skisporten, sa en tydelig begeistret ordfører.
Han forteller at han selv er glad i å gå på ski, og han synes prosjektet med å aktivisere over 200.000 barn er kjempeviktig, og spesielt for dem med innvandrerbakgrunn.

- Det er for det første viktig fordi det gir en livslang glede, men det er også viktig at alle lærer seg å gå på ski fordi Norge er en skinasjon, og de som ikke er født eller oppvokst her har ikke samme forholdet til det som oss. Ski skal ikke være fremmed. Når de har lært seg å gå på ski, så kan de velge selv om de ønsker å fortsette med det aktivt. Det viktigste er at de skal kunne ha valget.
 

Ski-VM i Oslo i 2011 har satt seg som mål å ikke bare spre vinterglede blant utøvere og publikum, men også hjelpe barn og unge i hele Norge til å finne skiformen. Med prosjektet Aktiv til VM skal over 200 000 barn og unge få mulighet til å utfolde seg på ski frem mot VM i Oslo 2011.
 

Kontaktperson:
Prosjektleder Håkon Dahl i Skiforeningen, tlf. 922 08 328