Oslo, verdens vinterhovedstad

Oslo_vinterby_011_artikler
Utsikt fra Akershus Festning
Kombinasjonen av storbyopplevelser og lett tilgang til friluftsområder gjør Oslo til et unikt reisemål. I Norges hovedstad kan du kombinere shopping, kultur, musikk, kaféliv og god mat med ski, skøyter og aking.
Bare en halv time unna Oslo sentrum med T-bane, ligger det uante muligheter for vinteraktiviteter. Her er det flotte ski-muligheter med kort vei tilbake til byen og dens mange muligheter for kafébesøk, after-ski og gode middager.
 
Vintercruise og museer
Vinterhovedstaden Oslo forbindes først og fremst med skihopping i Holmenkollen. Men i tillegg kan byen friste med mer enn 2600 km preparerte langrennsløyer, hvorav noen er lysløyper. I tillegg er det flere skøytebaner, blant annet en i selve bykjernen. De siste årene er det også kommet nye, populære tilbud som vintervandring og vintercruise.

I Oslo finner du dessuten mer enn 50 museer og vakre utendørsattraksjoner som Vigelandsparken og Akershus festning. Oslo har også et rikt tilbud av restauranter, fortauskaféer, nattklubber - og et musikkmiljø som er blant det hotteste i Europa.
 
For alt om Oslo og Oslo-aktiviteter, gå til www.visitoslo.com
 
 
Fakta
  • Oslo ligger vakkert plassert innerst i Oslofjorden omkranset av skogkledde åser. Beliggenheten gir Oslo kvaliteter man normalt ikke finner i en hovedstad.
  • Oslo er Norges største by, og har vært Norges offisielle hovedstad siden 1814. Her holder Regjeringen og Stortinget til, og i enden av hovedgaten (Karl Johans gate) ligger Det Kongelige Slott.
  • Oslos historie går tilbake til rundt år 1000. Siden middelalderen har byen gjennomgått store forandringer, og også skiftet navn flere ganger.
  • Helt siden vikingtiden har Norge fostret store oppdagere. Leiv Eiriksson oppdaget Amerika i år 1000. Siden har nordmenns medfødte utferdstrang brakt dem til klodens fjerne utposter. På Oslos museer kan du se fartøyer og utstyr brukt på de store reisene