Soria Moria best på mat til verdens ski-elite

2010-03-25
(Oslo, 25. mars 2010) Soria Moria Hotell og Konferansesenter vant konkurransen ”Nok og riktig mat” til utøverne under prøve-VM. - Alle hotellene gjorde en strålende innsats i vårt matprosjekt, og det setter vi pris på. Nok og riktig mat er avgjørende for utøverne, sier Bente Rafen-Sparby, hotell- og vertskapssjef i Ski-VM 2011.

Omlag 580 utøvere og støtteapparat fra 24 nasjoner var i forbindelse med prøve-VM (World Cup) i Holmenkollen 13. – 14. mars innlosjert i fem hoteller i Oslo og omegn: Quality Hotel 33, Radisson Blu Park Hotel, Scandic Sjølyst, Radisson Blu Nydalen og Soria Moria Hotell og Konferansesenter.

Utøvere og støtteapparat innen hopp, kombinert og langrenn ble bedt om å fylle ut et spørreskjema for å gi tilbakemeldinger på om hotellet hadde ernæringsriktig, tilstrekkelig, variert og pent tilberedt mat.
- Alle hotellene scoret veldig høyt, men Soria Moria gikk av med en knapp seier, sier Rafen-Sparby.

Salater og müsli
Soria Moria Hotell og Konferansesenter hadde 92 utøvere fra Norge og USA som sine gjester.
- Vi serverte, som vi alltid gjør, variasjonsrike buffeter, men hadde ekstra fokus på salater, korn og brød. I tillegg hadde vi en müslibuffet som var åpen fra kl. 06-23 ettersom det er viktig for utøverne å spise ofte, sier kjøkkensjef Thomas Bongard ved Soria Moria Hotell og Konferansesenter.

Ski-VM 2011 har som mål å ta utøverne på alvor, og blant annet imøtekomme deres behov og forventninger til mat og måltider. I forkant av prøve-VM deltok derfor alle utøverhotellene på en samling hvor ernæringsfysiolog Christine Helle ved Olympiatoppen og tidligere eliteutøver Bente Skari holdt foredrag om mat, ernæring og prestasjoner.

- Vi ble kjempeglade da vi vant prisen ”Nok og riktig mat”. Alle ansatte synes det er utrolig stas, og en flott inspirasjon frem mot VM neste år, sier bookingkonsulent Veronica Karlsen ved Soria Moria Hotell og Konferansesenter.
 
 
 
For mer informasjon, vennligst kontakt
Kjøkkensjef Soria Moria Hotell og Konferansesenter: Thomas Bongard,
tlf. 23 22 25 60, bongard@soriamoria.no

Hotell- og vertskapssjef, Ski-VM 2011, Bente Rafen-Sparby,